Ιτέα Η μαρίνα της, που κατασκευάζεται με τις πιο
σύγχρονες προδιαγραφές, έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού
250 σκαφών και αποτελεί μια καλή λύση για τους ιδιοκτήτες σκαφών
ακόμη και από την Αττική.
Γαλαξίδιαρχοντικό, γραφικό, περήφανο καμαρώνει δυτικά
του Κρισαίου Κόλπου κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης
Οιάνθεια, η ναυτική πολιτεία που σέρνει πίσω της 4.000 χρόνων
ιστορική διαδρομή με κορύφωση στον αγώνα του /21.
Μοναστηράκι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από
την θάλασσα και θυμίζει έντονα νησί. Οι εξαιρετικές του παραλίες
προσελκύουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.
Πολύδροσος χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού,
κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο με άφθονα νερά, ωραία θέα προς
το λεκανοπέδιο Λιλαίας-Γραβιάς και αποτελεί αξιόλογο
τουριστικό θέρετρο.
Εθνικός δρυμός Παρνασού δάσος από έλατα,
πεύκα, μηλιές και κερασιές που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.
ΒαρδούσιαΤα χωριά του Δήμου Βαρδουσίων ξεχωρίζουν
για τα αλπικά τοπία τους, τις φυσικές καλλονές τους, την άφθονη
βλάστηση, τις πηγές με τα κρύα νερά και τους μαγευτικούς
χώρους αναψυχής.
Δελφοίείναι ένα από τα ωραιότερα και επιβλητικότερα
τοπία της Ελλάδας, και ο "ομφαλός της γης" σύμφωνα
με την αρχαία παράδοση.
Λίμνη του Μόρνουξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά
του τοπίου. Σήμερα το Λιδωρίκι αποτελεί άριστο θέρετρο
για τους παραθεριστές.
Ο ελαιώνας της Αμφισσαςόπως φαίνεται από
τους Δελφούς. H Άμφισσα είναι πρωτεύουσα του Νομού Φωκίδας,
με 12.000 κατοίκους περίπου.

   | Αρχική σελίδα |  fokidanet.com |  Μικρές Αγγελίες |  Σύνδεσμοι |  Οδηγός Επιχειρήσεων |Επικοινωνία 

 add to favorites   Set As Homepage     8/23/2017 2:17:20 PM
ΕΠΙΛΟΓΕΣ/MENU
 Θεματικά πάρκα  Τα χωριά της Αμφισσας  Βαρδούσια  Τα χωριά του Γαλαξειδίου  Τα χωριά της Γραβιάς  Δελφοί & Χρισσό  Δεσφίνα  Οι παραλίες του Ευπαλίου  Τα χωριά της Ιτέας  Τα χωριά του διαμερίσματος Καλλιέων  Τα χωριά του Λιδωρικίου  Τα χωριά του Παρνασσού  Οι παραλίες της Τολοφώνας
Log in

Είσοδος 

 Που να πάτε  Οι παραλίες της Τολοφώνας

Γνωρίστε τα χωριά της Τολοφώνας

Η Ερατεινή, με 700 κατοίκους, ωραία παραλιακή κωμόπολη, εμπορικό κέντρο της περιοχής και εξαίρετο θέρετρο.

Στο Δήμο περιλαμβάνονται:

Η Γλυφάδα, παραλιακό χωριό, κτισμένο στους πρόποδες και στις πλαγιές οχυρού και ιστορικού λόφου, όπου διασώζεται σημαντική αρχαία ακρόπολη.

Απέναντι της γρήγορα αναπτυσσόμενης Γλυφάδας, αναδύεται το ιστορικό και γραφικό νησί Τριζόνια, αληθινή όαση αναψυχής, με τους απέναντι παραλιακούς οικισμούς του: τα Χάνια και τη Σπηλιά, απ´ όπου αγναντεύει κανένας το γραφικό πευκόφυτο νησάκι του Αη-Γιάννη, με την ωραία ακρογιαλιά του. Στα Τριζόνια έχει κατασκευαστεί αγκυροβόλιο για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών.

Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί της Καλλιθέας: Αγιος Σπυρίδωνας (με αλιευτικό καταφύγιο), και ο ?γιος Νικόλαος (με καθημερινή πορθμιακή γραμμή προς και από Αίγιο). Η Τολοφώνα (Βιτρινίτσα) με την όμορφη παραλία της, η οποία είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Τολοφώνας. Εκεί διασώζονται: Το Παλαιόκαστρο μέσα στο στενό πέρασμα του Ξεριά και πάνω σε απότομο πρόβολο και τα ερείπια της Βυζαντινής Εκκλησίας της Ευαγγελίστριας ή Πολυπορτούς. Ένα ήσυχο καλοκαιρινό θέρετρο αποτελεί και η Πάνορμος (Πάνω και Κάτω Κίσελη).

Στα ορεινά συγκροτήματα του Δήμου βρίσκονται: η Ελαία (υψόμ. 350 μ.), η Καλλιθέα (υψόμ. 700 μ.), η Μακρινή (υψόμ. 700 μ. ) και η Μηλιά (υψόμ. 700 μ.). Ο Δήμος Τολοφώνας διαθέτει εξαίρετους παραλιακούς χώρους αναψυχής, ψαρότοπους και αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες.

Στους απόμερους όρμους των ακτών του λειτουργούν πολλές ιχθυοκαλλιέργειες. Στα αλιευτικά καταφύγια Ερατεινής, Γλυφάδας και Πανόρμου ελλιμενίζονται μικρά σκάφη αναψυχής.

Ο Δήμος Τολοφώνας αποτελεί πόλο έλξης των παραθεριστών κατά τους μήνες του Καλοκαιριού με προοπτική δυναμικής ανάπτυξης.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Στο Δήμο λειτουργεί γραφείο Διοικητικών υπηρεσιών ,γραφείο Τεχνικών υπηρεσιών και Ληξιαρχείο .Επίσης όλοι οι κάτοικοι των Δ.Δ εξυπηρετούνται σε θέματα ΟΓΑ από τους υπαλλήλους του Δήμου .Υπάρχει ορισμένος υπάλληλος για κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα .


Τα τηλέφωνα του Δήμου είναι :

Του Δημάρχου : 0266 32300

Των Διοικητικών υπηρεσιών :0266 31100 που είναι και FAX

Της Τεχνικής υπηρεσίας :0266 32301


Οι υπηρεσίες του Δήμου διαθέτουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ,που τον εφοδιάστηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ καθώς και με τα αναγκαία προγράμματα (Δημοτολόγιο -Μητρώο Αρρένων ,Πρωτόκολλο ,Οικονομικό Πακέτο ,ύδρευση )


ΥΠΟΔΟΜΗΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Η Ε.Ο Ιτέας -Ναυπάκτου διατρέχει τον Δήμο παράλληλα με τις πανέμορφες ακτές και είναι σε καλή κατάσταση .

Το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού οδικού δικτύου (που συνδέει μεταξύ τους τα Δημ.Διαμερίσματα ). είναι με άσφαλτο και σε καλή κατάσταση


ΥΔΡΕΥΣΗ

Ο Δήμος έχει σε λύσει σε μεγάλο βαθμό το οξύ πρόβλημα της ύδρευσης .Η υδροληψία γίνεται από γεωτρήσεις και από πηγές. Στα Δ.Δ -πλήν αυτού της Μακρινής και της Καλλιθέας (παλιό χωριό) -υπάρχουν υδρομετρητές και έτσι γίνεται ορθή καταγραφή της ποσότητας που καταναλώνεται και ακολούθως ορθή τιμολογιακή πολιτική.


ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Στη έδρα του Δήμου λειτουργεί Αποχετευτικό δίκτυο που καλύπτει το 70% του Δ.Δ και βιολογικός καθαρισμός .


ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Η διαχείριση (αποκομιδή και μεταφορά )των απορριμμάτων του Δήμου γίνεται με απορριμματοφόρα ,από εργολάβους στους οποίους αναθέτει την εργασία ο Δήμος ,με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα .Εγινε προμήθεια κάδων απορριμμάτων που έχει καλύψει το σύνολο σχεδόν των αναγκών Η διάθεση των απορριμμάτων γίνεται σε σκουπιδότοπο στο Δ.Δ Τολοφώνος .


ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο μηχανολογικός και τεχνικός εξοπλισμός του Δήμου είναι : ένα απορριμματοφόρο όχημα ,ένα πολυμηχάνημα ,ένα ημιφορτηγό στο οποίο πρόσφατα τοποθετήθηκε αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα τα οποία χορηγήθηκαν στο Δήμο στα πλαίσια του προγράμματος ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ καθώς και ένα μικρό απορριμματοφόρο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού των Τριζονίων .


Α΄ΒΑΘΜΙΑ


Νηπιαγωγεία

Στην Ερατεινή λειτουργεί ολοήμερο Νηπιαγωγείο ,Νηπιαγωγείο λειτουργεί επίσης και στο Δ.Δ Γλυφάδας


Δημοτικά Σχολεία

Στα Δημοτικά διαμερίσματα λειτουργούν τα εξής Δημοτικά Σχολεία :

1. Στην Ερατεινή 5θέσιο και υπάρχει προγραμματισμός να γίνει 6θέσιο με την ολοκλήρωση των νέων αιθουσών που κατασκευάζονται

2. Στην Γλυφάδα 3θέσιο

3. Στον οικισμό Αγίου Σπυρίδωνα του Δ.Δ Καλλιθέας 1θέσιο

4. Στο Δ.Δ Τολοφώνος 1θέσιο


Β΄ΒΑΘΜΙΑ


Στην έδρα του Δήμου λειτουργεί Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις στο οποίο φοιτούν μαθητές από τα Δ.Δ του Δήμου και από γειτονικούς Δήμους.


ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι κάτοικοι απασχολούνται κατά κύριο λόγο με την Γεωργία όπου κυριαρχεί η καλλιέργεια της λαδοελιάς από την οποία παράγεται εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο ,τον τουρισμό όπου καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια ιδιαίτερα προς την πλευρά της ποιοτικής αναβάθμισής του με την δημιουργία νέων αξιόλογων μονάδων και την βελτίωση αυτών που υπάρχουν ,την Κτηνοτροφία και με την αλιεία .Σημαντική επίσης είναι και η παρουσία οργανωμένων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών .


Στον Δήμο λειτουργούν πλήθος καταστημάτων τροφίμων και ποτών ,ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και Κάμπιγκ ,Επίσης υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες όπως : Ταχυδρομείο και Ταχ,Ταμιευτήριο στην Ερατεινή που εξυπηρετεί με τους διανομείς του όλα τα Δ.Δ , στην Ερατεινή επίσης υπάρχουν : Ειρηνοδικείο ,Συμβολαιογραφείο και υποθοκοφυλακειο , Αγρονομείο ,Δασονομείο ,σύντομα θα τοποθετηθεί από την ΑΤΕ και μηχάνημα αυτόματης ανάληψης και σύντομα επίσης ελπίζουμε να λυθεί και το πρόβλημα της έλλειψης Τράπεζας με την δημιουργία υποκαταστήματος .Αστυνομικοί σταθμοί λειτουργούν στην Ερατεινή ,στον Αγιο Σπυρίδωνα του Δ.Δ Καλλιθέας και στην Γλυφάδα .Φαρμακεία υπάρχουν στην Ερατεινή και στην Γλυφάδα. Γενικά ο κάτοικος και ο επισκέπτης του Δήμου θα εξυπηρετηθεί ικανοποιητικά σε όλο το φάσμα των αναγκών της καθημερινής ζωής .


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Πώς θα έρθετε

Στο Δήμο μας ο επισκέπτης μπορεί να έρθει είτε μέσω Πελλοπονήσου από Ρίο-Αντίρριο και της Ε.Ο Ναυπάκτου -Ιτέας είτε μέσω της γραμμής Φέρυ Μπότ Αιγίου -Αγίου Νικολάου (του Δ.Δ Καλλιθέας ) είτε από Αθήνα και από την ανατολική πλευρά του Νομού από Ιτέα


Υπάρχουν πολλά δωμάτια και διαμερίσματα που ενοικιάζονται κατά την τουριστική περίοδο.


Που θα φάτε και τι :

Σε όλα τα Δημ.Διαμερίσματα υπάρχουν εστιατόρια ,ταβέρνες πιτσαρίες ,ψησταριές που θα εξυπηρετήσουν ικανοποιητικά κάθε επισκέπτη .Το φρέσκο ψάρι του Κορινθιακού θεωρείτε από τα πιο νόστιμα στην Ελλάδα και θα το βρεί ο επισκέπτης σε αφθονία .Προτείνουμε επίσης το Κοντοσούβλι ,την Ρουμελιώτικη σπεσιαλιτέ που γίνεται από μικρά κομμένα κομμάτια κρέατος που ψήνονται στα κάρβουνα περασμένα σε σούβλες.


Εκδηλώσεις :

Η « Γιορτή της Τράτας » που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό -Εξωραϊστικό σύλλογο Ερατεινής και τον Δήμο, πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στην Ερατεινή ,τον Μαϊο , συγκεντρώνει κάθε χρόνο και περισσότερους επισκέπτες και αποτελεί την κυριότερη εκδήλωση .Σε αυτή προσφέρονται ,δωρεάν ,ψητές σε υπαίθριες ψησταριές σαρδέλες, άφθονο κρασί και ζωντανή -μέχρι το πρωϊ -μουσική . Η ρίψη πυροτεχνημάτων και η παρουσίαση παραδοσιακών χωρών αποτελούν όμορφο κομμάτι της εκδήλωσης που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Δήμο μας και τον Νομό μας .


Αθλητισμός

Στον Δήμο δραστηριοποιούνται δύο ομάδες ποδοσφαίρου α) ο Αθλητικός Σύλλογος Τολοφώνος -Ερατεινής «ΑΣΤΕ», με έδρα το Γυμναστήριο που υπάρχει στην Τολοφώνα και β) Η «Γλυφάδα» έδρα το Γυμναστήριο στην Γλυφάδα .

Στην Ερατεινή επίσης δημιουργήθηκε πρόσφατα γήπεδο 5 Χ 5Πηγή Νομαρχία Φωκίδος

ΔΗΜΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ


Κορυφή


Τριζόνια Το «παρθένο» νησί της Φωκίδας

Το πιο «παρθένο» νησί για διακοπές είναι στη Φωκίδα
Στη Στερεά Ελλάδα, απέναντι από το Αίγιο, στο μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο από τα νησάκια του Κορινθιακού, στα γραφικά Τριζόνια της Φωκίδας, δυόμισι τετραγωνικά χιλιόμετρα καταπράσινης γης εν μέσω θαλάσσης, ισοδυναμούν με πραγματική όαση!
  περισσότερα

Ερατεινή

Ερατεινή, με 700 κατοίκους, ωραία παραλιακή κωμόπολη, εμπορικό κέντρο της περιοχής και εξαίρετο θέρετρο. Διαθέτει ένα μικρό λιμάνι για μικρά σκάφη και βάρκες ενώ έχει και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τροχόσπιτα και camping.
  περισσότερα

Τολοφώνα (Βιτρινίτσα)

Τολοφώνα (Βιτρινίτσα) με την όμορφη παραλία της, η οποία είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Τολοφώνας
  περισσότερα

´Αγιος Νικόλαος

O ´Aγιος Νικόλαος (με καθημερινή πορθμιακή γραμμή προς και από Αίγιο)
  περισσότερα

Γλυφάδα & Τριζόνια

Η Γλυφάδα, παραλιακό χωριό, κτισμένο στους πρόποδες και στις πλαγιές οχυρού και ιστορικού λόφου, όπου διασώζεται σημαντική αρχαία ακρόπολη. Το γραφικό νησί Τριζόνια είναι μια αληθινή όαση αναψυχής
  περισσότερα

´Αγιος Σπυρίδωνας

´Αγιος Σπυρίδωνας (με αλιευτικό καταφύγιο),
  περισσότερα

 Πάνορμος
 Ελαία-Καλλιθέα-Μακρινή-Μηλιά

:: www.fokidanet.com © 2017 - info@fokidanet.com ::
Powered by www.dukemedia.net