Ιτέα Η μαρίνα της, που κατασκευάζεται με τις πιο
σύγχρονες προδιαγραφές, έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού
250 σκαφών και αποτελεί μια καλή λύση για τους ιδιοκτήτες σκαφών
ακόμη και από την Αττική.
Γαλαξίδιαρχοντικό, γραφικό, περήφανο καμαρώνει δυτικά
του Κρισαίου Κόλπου κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης
Οιάνθεια, η ναυτική πολιτεία που σέρνει πίσω της 4.000 χρόνων
ιστορική διαδρομή με κορύφωση στον αγώνα του /21.
Μοναστηράκι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από
την θάλασσα και θυμίζει έντονα νησί. Οι εξαιρετικές του παραλίες
προσελκύουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.
Πολύδροσος χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού,
κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο με άφθονα νερά, ωραία θέα προς
το λεκανοπέδιο Λιλαίας-Γραβιάς και αποτελεί αξιόλογο
τουριστικό θέρετρο.
Εθνικός δρυμός Παρνασού δάσος από έλατα,
πεύκα, μηλιές και κερασιές που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.
ΒαρδούσιαΤα χωριά του Δήμου Βαρδουσίων ξεχωρίζουν
για τα αλπικά τοπία τους, τις φυσικές καλλονές τους, την άφθονη
βλάστηση, τις πηγές με τα κρύα νερά και τους μαγευτικούς
χώρους αναψυχής.
Δελφοίείναι ένα από τα ωραιότερα και επιβλητικότερα
τοπία της Ελλάδας, και ο "ομφαλός της γης" σύμφωνα
με την αρχαία παράδοση.
Λίμνη του Μόρνουξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά
του τοπίου. Σήμερα το Λιδωρίκι αποτελεί άριστο θέρετρο
για τους παραθεριστές.
Ο ελαιώνας της Αμφισσαςόπως φαίνεται από
τους Δελφούς. H ’μφισσα είναι πρωτεύουσα του Νομού Φωκίδας,
με 12.000 κατοίκους περίπου.

   | Αρχική σελίδα |  fokidanet.com |  Μικρές Αγγελίες |  Σύνδεσμοι |  Οδηγός Επιχειρήσεων |Επικοινωνία 

 add to favorites   Set As Homepage     8/22/2017 1:36:13 PM
ΕΠΙΛΟΓΕΣ/MENU
 Που να πάτε  Ιστορία  Λαογραφικά  Οδοιπορικά  Εκλογές Αυτοδιοίκησης  Η γνώμη σας (forum)  Fokidanet TV  Ανέκδοτα
Log in

Είσοδος 

Γράμμα- ποταμός, ενός πατέρα που οδηγείται στη φυλακή για χρέη στο ΤΕΒΕ!
7/12/2010

Είναι το γράμμα ενος Έλληνα που σε λιγες μερες θα μπει στην φυλακή... Πάλεψε για πάνω από 10 χρόνια με τον καρκίνο στα οστά και τον κέρδισε, αλλά την κρατική αδικία δεν μπορεί να την κερδίσει και δεν δεχεται ούτε να πληρώσουμε για αυτόν οι φίλοι του. Τουλάχιστον ας γίνει για άλλη μια φορά γνωστό σε σε τι κράτος ζούμε ποιους τιμωρούν.
  περισσότερα

Εις το ταμείον του κράτους ευρέθη έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον!
6/23/2010

Ο κατάλογος που ακολουθεί, κάτι θα σας θυμίσει από το σήμερα που κυριαρχείται από ξένους κερδοσκόπους και Έλληνες απατεωνίσκους. Πολλά επίσης θα σάς εξηγήσει, καθότι ένα κράτος που γεννιέται χρεωμένο, πού λέτε ότι θα καταλήξει;
Λοιπόν:
Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον 2.000.000 χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος».

Ρίξτε μια ματιά στην.. κατανομή αυτού του δανείου:
  περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ
6/12/2010

Από: Νικόλαο Ντζούρα Δημότη Λιδωρικίου, καθηγητή Μαθηματικών στην Αθήνα
Προς: Φώτη Κουβέλη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

Στον απόηχο της διεκδίκησης της έδρας του νέου Δήμου Δωριαίων θεωρώ ότι είναι ωφέλιμο να πω και εγώ για πρώτη φορά τα εξής:
Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον την πολιτική σας διαδρομή για όλα σχεδόν τα θέματα μεταξύ των οποίων, κατά καιρούς, και εκείνα για την Φωκίδα. Όμως προχθές (27.05.2010) στην κατ’ άρθρον συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου για τον Καλλικράτη με πικράνατε πολύ ως δημότη Λιδωρικίου. Προφανώς για να ευχαριστήσετε – θέλω να ελπίζω όχι συνειδητά – κάποιον συμπολίτη μου στο Ευπάλιο. [?ραγε Δωριαία που φιλοδοξεί να πάρει την ψήφο μου να με εκπροσωπήσει αύριο δίκαια και αντικειμενικά ως αιρετός ?ρχων από το Ευπάλιο;].
  περισσότερα

Email αναγνώστη μας για το σχέδιο
5/14/2010

Κυρία Παπαθανάση, καλησπέρα σας.

Είμαι ένας νέος 23 ετών και κατάγομαι από το νομό Φωκίδος. Η προσωρινή μου κατοικία βρίσκεται στην Αθήνα όπου λίγα χρόνια πριν ήρθα για να κάνω τις σπουδές μου. Μέσω το μηνύματος αυτού δεν θέλω να σας μιλήσω για θέματα που αφορούν το αβέβαιο εργασιακό μου μέλλον, ούτε να διαμαρτυρηθώ για την σκληρότητα των μέτρων που «αναγκαστήκατε» να λάβετε ως κυβέρνηση και τα οποία επιβαρύνουν κατά πολύ, την ζωή όλων των Ελλήνων και ιδίως των νέων Ελλήνων.
  περισσότερα

Ιερομόναχος στον κόσμο;
3/28/2009

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι αληθινός και έγινε μέσα από το διαδίκτυο με ένα νέο που σπουδάζει σε εκκλησιαστική ακαδημία. Μέσα από αυτόν τον διάλογο προέκυψε ένας γόνιμος προβληματισμός πού θέλησα να τον μοιραστώ μαζί σας ο κάθε ένας από εμάς μπορεί αβίαστα να καταλάβει, μία από τις αιτίες πού το καράβι της Εκκλησίας δεν αρμενίζει σωστά.
  περισσότερα

Ε, όχι και αγωγός αγάπης
7/4/2005

«Η Τουρκία θα είναι το αφεντικό. Η Ελλάδα, το ορτάτσιμπλεκ. Ναι μεν εταίρος αλλά βοηθητικός. Και όμως, μπορούσαν να αλληλοβοηθηθούν και να αναδειχθούν σε δυο ισότιμες χώρες διέλευσης της διηπειρωτικής ενεργειακής αρτηρίας: Κασπία- Ευρώπη.»

Δήλωση του Χρήστου Κηπουρού για το φυσικό αέριο {*}
  περισσότερα

Μια Δημοκρατία που έχει ήδη αργήσει πολύ
6/15/2005

Πάντοτε τα σύνθετα προβλήματα έχουν απλές λύσεις
Του Χρήστου Κηπουρού {*}

Εφόσον ισχύει το γνωστό εκείνο Δημοκρίτειο απόφθεγμα που θεωρεί την πολιτική ως μια μεγάλη και πολύ σπουδαία τέχνη, και εφόσον η Δημοκρατία είναι κατεξοχήν έργο της πολιτικής, τότε δεν μπορεί παρά να είναι έργο τέχνης. Το πιο μεγάλο
  περισσότερα

H νομιμότατη Αθήνα
1/28/2005

Του Χρήστου Κηπουρού {*}
Τι πιο λογικό για την Ελληνική Πολιτεία και το Κοινοβούλιο να ασχοληθούν με ένα μείζον κοινωνικό όσο πολιτικό και ταξικό ζήτημα, όπως είναι το αγροτικό. Αντί η άλφα ή η βήτα τηλεόραση να κατασυκοφαντούν τον, εκτός των άλλων, καθημαγμένο αγροτικό κόσμο, μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα λίγα έστω θεσμικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, η χώρα. Λέω λίγα, γιατί μπορούσε να έχει και άλλα. Μάλιστα καινοτομικά
  περισσότερα

Οι νέες νύφες
12/6/2004

Του Χρήστου Κηπουρού {*}
Στις βορειοελλαδικές εκείνες περιοχές που κάνουν σκηνές ζήλιας προς τα κίνητρα της Θράκης έχω να επισημάνω το εξής και θα καταλάβουν. Είναι καλύτερα να μη συγκρίνονται με την τελευταία. Να μη τους μένει το μάτι σε αυτή την περιοχή. Αν είχαν και οι ίδιες το τουρκικό προξενείο, τότε όχι μόνο να έμπαιναν στην Δ΄ ζώνη αλλά, θα προσέθετα, να γίνονταν και νέα, η Ε΄ ζώνη, με ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα
  περισσότερα

Ναι, διεκδικούμε
12/2/2004

Όχι ξένα αλλά δικά μας, που σκανδαλωδώς ανηρπάγησαν με επαίσχυντες αποφάσεις - συνθήκες, κατά τα συμφέροντα πάντα και τις ορέξεις, των κατ´ επίφαση μεγάλων δυνάμεων.
Διεκδικούμε γιατί είναι ελληνικά.
  περισσότερα

Για να βελτιώσουμε τη Σχέση μας με τον σύντροφό μας!
5/25/2003

Μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και άλλους ανθρώπους να βελτιώσουν τις στενές τους σχέσεις με τους συζύγους, τα παιδιά, τους γονείς, ή τα αδέρφια τους, αρκεί να αποκτήσουμε την ικανότητα να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες μας και να τις εκφράζουμε στους άλλους.
Γρηγόρης Βασιλειάδης, M.Sc.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
Παπαδιαμαντοπούλου 11, (3ος όροφος, Γραφείο 14), 115 28 Αθήνα
Κινητό: 6977-866461
Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες για θέματα που αφορούν την επικοινωνία, το άγχος, τις σχέσεις, το παιδί, την υγεία, και την καριέρα.
  περισσότερα

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, δύο διαφορετικές κοινωνίες
3/12/2003

του Χρήστου Καραργύρη*

Ευρώπη και Αμερική, δύο κόσμοι διαφορετικοί οι οποίοι καλούνται να δώσουν απάντηση σε πραγματικά αδιέξοδα της παγκόσμιας κοινότητας. Από τη φύση τους δεν μπορούν να έχουν κοινή συνιστώσα για πολύ καιρό ακόμα. Μέχρι τότε (και με την ευχή να έρθει κάποτε αυτή η εποχή), θα συνεχίσουν να βαδίζουν την «πεπατημένη». Η σύγκρουση των δύο κόσμων με τελικό σκοπό την επιβολή του ενός στον άλλο θα γίνεται όλο και περισσότερο βίαιη. Η καχυποψία μεταξύ των δύο κοινωνιών θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στις σχέσεις τους και οι συνέπειες αυτής της σύγκρουσης θα είναι απρόβλεπτες
  περισσότερα

ΟΠΑΠ, ο κλώνος της Σοφοκλέους
2/12/2003

Μια πρόταση για τις καταναλωτικές ενώσεις
Παρά τις προπαγανδιστικές φλυαρίες και κορώνες περί του αντιθέτου, η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καζίνο σε ένα τζογαδιστάν. ?λλωστε δεν είναι μακριά ούτε έχει σβηστεί από τη μνήμη των πολιτών ο Σεπτέμβρης του 1999, τότε που οι εκδηλώσεις τύπου money show και οι πορτοκαλί εφημερίδες κυριαρχούσαν στην καθημερινότητα
  περισσότερα

Το όνομα της Ευρώπης (Του Χρήστου Κηπουρού *)
2/11/2003

Δικαιώνεται όπως φαίνεται η άποψη εκείνη η οποία παλαιόθεν υποστηρίζει ότι δεν αρκούν πλέον όσο καλές και άγιες και αν είναι οι αρχές επί των οποίων έχουν θεμελιωθεί το Ευρωπαϊκό θεσμικό οικοδόμημα ακόμη και οι ίδιες οι Ευρωπαϊκές Δημοκρατίες. Οι τελευταίες εξελίξεις αυτό επιβεβαίωσαν. Και όχι μόνο αυτό.
  περισσότερα

Ανήθικη Γεωοικονομία
2/11/2003

μια τριλογία του Χρήστου Κηπουρού*
1. ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Αν και η γεωγραφία διδάσκει ότι η διακεκαυμένη ζώνη περιλαμβάνεται μεταξύ των τροπικών του Καρκίνου και του Αιγόκερω οι οποίοι βρίσκονται εκατέρωθεν του Ισημερινού, εν τούτοις δεν είναι η μόνη που υπάρχει. Είναι χρήσιμο όσο και αναγκαίο πολιτικά να αναδειχθεί μια άλλη σημασία που έχει ο πρώτος από τους δυο τροπικούς: ως γεωγραφική τετμημένη του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος συντεταγμένων
  περισσότερα

Για να προσθέσετε ένα νέο θέμα θα πρέπει να είστε μέλος.
Αυτό γίνετε για τη δικiά σας προστασία ως προς το περιεχόμενο του θέματος.

Αθήνα 2004, Θεσσαλονίκη 2008, Περιφέρεια 2000ποτέ
9/10/2004
Ένας ακόμη φαύλος κύκλος. (Του Χρήστου Κηπουρού)
Θα μπορούσε μια αναπτυξιακή πολιτική να αρχίσει να αποκαθιστά τις εις βάρος των περιφερειών πολυετείς αδικίες. Έστω των κοινοτικών πλαισίων. Έστω μόνο τις ασχημίες του τρίτου. Λόγω του Ελικώνα και του Κιθαιρώνα που έλεγα πιο πριν, ας μείνω στη Ρούμελη. Δυο λόγια αρκούν.
Αυτήν λοιπόν τη φτωχότερη Ευρωπαϊκή περιφέρεια τα κεντροαριστερά σαϊνια της πρωτεύουσας με τη συγκατάθεση των κεντροδεξιών ομολόγων τους, την εμφάνισαν δια των Οινοφύτων στις Βρυξέλες ως την πλουσιότερη των δεκατριών, προκειμένου να καταστήσουν το κλεινό άστυ επιλέξιμη περιφέρεια. Να μπορεί να σουφρώνει με άνεση τα ευρωπαϊκά ταμεία. Το περιφερειακό, το ταμείο συνοχής κλπ. Αυτή είναι η Αθήνα 2004 για όσους δεν γνωρίζουν πώς έγινε το θαύμα. Δεν έχουμε μόνο μεγάλο αδελφό. Έχουμε και μεγάλη αδελφή
  περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ
2/11/2003
Του Χρήστου Κηπουρού

Με την αναπτυξιακή πραγματικότητα της Δελφικής αυτής πατρίδας των Ρουμελιώτων, όπως τόνιζε τη λέξη αυτή ο Μακρυγιάννης, δεν μπορεί κανείς να επιχαίρει. Ναι μεν δεν εμφανίζεται στους πίνακες που κάθε τόσο κυκλοφορούν με τις δέκα φτωχότερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως συμβαίνει με την Ήπειρο, το Βόρειο Αιγαίο, την Πελοπόννησο, τη Θράκη και τα Ιόνια για την Ελλάδα ή με τις Αζόρες και τις υπερπόντιες Γαλλικές κτήσεις για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα φαινόμενα απατούν
  περισσότερα

:: www.fokidanet.com © 2017 - info@fokidanet.com ::
Powered by www.dukemedia.net