Ιτέα Η μαρίνα της, που κατασκευάζεται με τις πιο
σύγχρονες προδιαγραφές, έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού
250 σκαφών και αποτελεί μια καλή λύση για τους ιδιοκτήτες σκαφών
ακόμη και από την Αττική.
Γαλαξίδιαρχοντικό, γραφικό, περήφανο καμαρώνει δυτικά
του Κρισαίου Κόλπου κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης
Οιάνθεια, η ναυτική πολιτεία που σέρνει πίσω της 4.000 χρόνων
ιστορική διαδρομή με κορύφωση στον αγώνα του /21.
Μοναστηράκι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από
την θάλασσα και θυμίζει έντονα νησί. Οι εξαιρετικές του παραλίες
προσελκύουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.
Πολύδροσος χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού,
κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο με άφθονα νερά, ωραία θέα προς
το λεκανοπέδιο Λιλαίας-Γραβιάς και αποτελεί αξιόλογο
τουριστικό θέρετρο.
Εθνικός δρυμός Παρνασού δάσος από έλατα,
πεύκα, μηλιές και κερασιές που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.
ΒαρδούσιαΤα χωριά του Δήμου Βαρδουσίων ξεχωρίζουν
για τα αλπικά τοπία τους, τις φυσικές καλλονές τους, την άφθονη
βλάστηση, τις πηγές με τα κρύα νερά και τους μαγευτικούς
χώρους αναψυχής.
Δελφοίείναι ένα από τα ωραιότερα και επιβλητικότερα
τοπία της Ελλάδας, και ο "ομφαλός της γης" σύμφωνα
με την αρχαία παράδοση.
Λίμνη του Μόρνουξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά
του τοπίου. Σήμερα το Λιδωρίκι αποτελεί άριστο θέρετρο
για τους παραθεριστές.
Ο ελαιώνας της Αμφισσαςόπως φαίνεται από
τους Δελφούς. H Άμφισσα είναι πρωτεύουσα του Νομού Φωκίδας,
με 12.000 κατοίκους περίπου.

   | Αρχική σελίδα |  fokidanet.com |  Μικρές Αγγελίες |  Σύνδεσμοι |  Οδηγός Επιχειρήσεων |Επικοινωνία 

 add to favorites   Set As Homepage     7/24/2017 1:46:52 PM
ΕΠΙΛΟΓΕΣ/MENU
 Θεματικά πάρκα  Τα χωριά της Αμφισσας  Βαρδούσια  Τα χωριά του Γαλαξειδίου  Τα χωριά της Γραβιάς  Δελφοί & Χρισσό  Δεσφίνα  Οι παραλίες του Ευπαλίου  Τα χωριά της Ιτέας  Τα χωριά του διαμερίσματος Καλλιέων  Τα χωριά του Λιδωρικίου  Τα χωριά του Παρνασσού  Οι παραλίες της Τολοφώνας
Log in

Είσοδος 

 Που να πάτε  Θεματικά πάρκα

Vagonetto - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

Vagonetto LOGO

Το Vagonetto - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (www.vagonetto.gr), μόνο 2,5 ώρες από την Αθήνα και κοντά σε προορισμούς όπως οι Δελφοί και η Αράχωβα, αποτελεί ένα μοναδικό για τον ελληνικό χώρο «θεματικό πάρκο», που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη του να κάνει με απόλυτη ασφάλεια ένα εκπληκτικό ταξίδι στο «κέντρο» της γης. Η διαδραστική πτέρυγα ψηφιακής τεχνολογίας μετατρέπει την επίσκεψη αυτή σε μία πολυδιάστατη βιωματική εμπειρία.

Vagonetto
Το ταξίδι ξεκινά στη «Στοά 850» όπου ο επισκέπτης, εφοδιασμένος με κράνος ασφαλείας και αδιάβροχο, μεταφέρεται με το VAGONETTO, το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι τριάντα χρόνια πριν, στην αρχή της περιπατητικής διαδρομής, για να απολαύσει τα μοναδικά εκθέματα κάνοντας «στάσεις» σε μία τυπική ημέρα δουλειάς των μεταλλωρύχων. Μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα ατομικής ξενάγησης, ο επισκέπτης γίνεται παρατηρητής της ζωής του μεταλλείου, καθώς «ακούει» τους εικονικούς μεταλλωρύχους να μιλάνε στη δική τους γλώσσα, να «χειρίζονται» τα μηχανήματα εκείνης της εποχής, «φορώντας» ακριβώς τις ίδιες με τότε στολές. Η στοά, εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ασφαλείας, είναι φωτισμένη και παρέχει τον απαραίτητο εξαερισμό για την άνεση και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Διαδραστική Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας
Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, το οποίο συνθέτουν τρεις ξεχωριστές αίθουσες, με το δικό της χρώμα και με την «ιδιαίτερη ιστορία» που έχει να διηγηθεί η καθεμία: ο επισκέπτης θα «ανακατέψει» με το χέρι του την κοσμική ύλη, θα «κυλιστεί» μαζί με τους κόκκους της αλουμίνας μέσα σε ένα βιομηχανικό σωλήνα, θα «ακολουθήσει» εικονικά τα μόρια του μεταλλεύματος, «ταξιδεύοντας» στη μύτη ενός γιγαντιαίου γεωτρύπανου που αναζητά βωξίτη και θα δώσει εντολή για την εκκίνηση μιας «γεώτρησης».

Στη μπλε αίθουσα ο επισκέπτης μπορεί να δει την ταινία «Η ιστορία του βωξίτη», ένα μίγμα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ πού αφηγείται η μικρή Μαρία, εγγονή και κόρη μεταλλωρύχου από την Αμφισσα.

Στην εγκατάσταση της κόκκινης αίθουσας, σε μια κρεμαστή οθόνη σε σχήμα σταλακτίτη, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει σε animation επιστημονικής φαντασίας το ταξίδι του βωξίτη μέχρι τη «μεταμόρφωσή» του σε αλουμίνιο. Την προβολή ξεκινά ο ίδιος ο επισκέπτης, αγγίζοντας την επιτραπέζια διαδραστική οθόνη (touch screen) και προξενώντας ηχηρές εκρήξεις στο σύμπαν!

Τέλος, στην πράσινη αίθουσα, ο επισκέπτης διασχίζει ένα δάσος από σταλακτίτες για να καταλήξει να κάνει τη δική του, εικονική γεώτρηση. Αγγίζοντας διάφορους αισθητήρες, ακολουθεί τα διαδοχικά βήματα του γεωλόγου μέχρι να πετύχει πραγματικές ιδανικές συνθήκες για μία προσοδοφόρα γεώτρηση.
Στο πάρκο, λειτουργεί επίσης η Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων, ο εκθεσιακός χώρος που περιλαμβάνει τη Γεωλογική Αίθουσα και το Τοπογραφικό Εργαστήριο καθώς και το Πωλητήριο με μια εκτενή συλλογή πετρωμάτων, ημιπολύτιμων λίθων και διάφορων εκδόσεων.

Πως θα έρθετε στο πάρκο

Αθήνα - Vagonetto
Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο 110ο χλμ., βγαίνουμε στην έξοδο Κάστρο, Ορχομενός. Στη διασταύρωση μετά τον Ορχομενό, συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς Αμφίκλεια. Μετά την Αμφίκλεια, δεν στρίβουμε στην πινακίδα προς Γραβιά, Πολύδροσο, αλλά συνεχίζουμε ευθεία προς Λαμία και στην επόμενη διασταύρωση, ακολουθούμε την πινακίδα προς ‘Αμφισσα και περνάμε περιφερειακά έξω από τη Γραβιά. Το Vagonetto βρίσκεται 11 χλμ. μετά τη Γραβιά.

Λαμία - Vagonetto
Από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και στο ύψος του Μπράλου, στρίβουμε δεξιά, με κατεύθυνση προς Γραβιά και Αμφισσα.

Δελφοί - Vagonetto
Από τους Δελφούς, ακολουθούμε τις πινακίδες προς ‘Αμφισσα και μετά συνεχίζουμε προς Γραβιά.

Ωράριο
Το Vagonetto είναι ανοικτό καθημερινά, σαββατοκύριακα και αργίες (εκτός της Κυριακής του Πάσχα και του Δεκαπενταύγουστου) 9:00 - 17:00.

vagonetto-map


:: www.fokidanet.com © 2017 - info@fokidanet.com ::
Powered by www.dukemedia.net