Ιτέα Η μαρίνα της, που κατασκευάζεται με τις πιο
σύγχρονες προδιαγραφές, έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού
250 σκαφών και αποτελεί μια καλή λύση για τους ιδιοκτήτες σκαφών
ακόμη και από την Αττική.
Γαλαξίδιαρχοντικό, γραφικό, περήφανο καμαρώνει δυτικά
του Κρισαίου Κόλπου κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης
Οιάνθεια, η ναυτική πολιτεία που σέρνει πίσω της 4.000 χρόνων
ιστορική διαδρομή με κορύφωση στον αγώνα του /21.
Μοναστηράκι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από
την θάλασσα και θυμίζει έντονα νησί. Οι εξαιρετικές του παραλίες
προσελκύουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.
Πολύδροσος χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού,
κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο με άφθονα νερά, ωραία θέα προς
το λεκανοπέδιο Λιλαίας-Γραβιάς και αποτελεί αξιόλογο
τουριστικό θέρετρο.
Εθνικός δρυμός Παρνασού δάσος από έλατα,
πεύκα, μηλιές και κερασιές που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.
ΒαρδούσιαΤα χωριά του Δήμου Βαρδουσίων ξεχωρίζουν
για τα αλπικά τοπία τους, τις φυσικές καλλονές τους, την άφθονη
βλάστηση, τις πηγές με τα κρύα νερά και τους μαγευτικούς
χώρους αναψυχής.
Δελφοίείναι ένα από τα ωραιότερα και επιβλητικότερα
τοπία της Ελλάδας, και ο "ομφαλός της γης" σύμφωνα
με την αρχαία παράδοση.
Λίμνη του Μόρνουξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά
του τοπίου. Σήμερα το Λιδωρίκι αποτελεί άριστο θέρετρο
για τους παραθεριστές.
Ο ελαιώνας της Αμφισσαςόπως φαίνεται από
τους Δελφούς. H Άμφισσα είναι πρωτεύουσα του Νομού Φωκίδας,
με 12.000 κατοίκους περίπου.

   | Αρχική σελίδα |  fokidanet.com |  Μικρές Αγγελίες |  Σύνδεσμοι |  Οδηγός Επιχειρήσεων |Επικοινωνία 

 add to favorites   Set As Homepage     8/22/2017 1:43:11 PM
ΕΠΙΛΟΓΕΣ/MENU
 Που να πάτε  Ιστορία  Λαογραφικά  Οδοιπορικά  Εκλογές Αυτοδιοίκησης  Η γνώμη σας (forum)  Fokidanet TV  Ανέκδοτα
Log in

Είσοδος 


Σημαντικές περιοχές για τα πουλιά της Ελλάδας

Οι Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά (ΣΠΠ), αποτελούν ένα διεθνές δίκτυο περιοχών που είναι ζωτικές για την διατήρηση παγκοσμίως απειλούμενων ειδών, ενδημικών ειδών ή ειδών πουλιών που εξαρτώνται από τους συγκεκριμένους βιοτόπους για την επιβίωσή τους. Οι περιοχές αυτές έχουν αναγνωριστεί με βάση καθαρά επιστημονικά κριτήρια και στην Ελλάδα υπάρχουν 196.
  περισσότερα

 Οδοιπορικά

Λιδωρίκι - Μόρνος: γοητεία χωρίς όρια!

Τραχύ και άγριο τοπίο, σκληροτράχηλοι ορεσίβιοι, απέραντα δάση, όμορφα χωριά και μια νεότευκτη λίμνη, που πασχίζει ν´ αφομοιωθεί από το ρουμελιώτικο τοπίο.

Από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα της διαδρομής με κατεύθυνση από Γαλαξίδι για Λιδορίκι, πολλές αλλεπάλληλες ανηφορικές στροφές κλωθογυρνούν σαν φουρκέτες στο πεδίο, κατακερματίζοντας με επιμέλεια τις πλαγιές του βουνού. Καθώς το υψόμετρο μεγαλώνει, η θέαση της λεκάνης του Κορινθιακού κόλπου σιγά-σιγά αποτραβιέται. Σ´ ένα αποφασιστικό γύρισμα του δρόμου, ο ορίζοντας παίρνει σχήμα. Γεμίζει δάση και αποκτά ορεινές διαστάσεις, ενώ η γαλάζια παρουσία της λίμνης διαγράφεται στον ορίζοντα. Η τεχνητή λίμνη βρίσκεται σε ύψος 500 μέτρων και κυριολεκτικά μοιάζει να πολιορκείται από τις υπέροχες αλπικές κορφές των Βαρδουσίων και της Γκιόνας, που ρίχνουν τη χιονισμένη σκιά τους στ´ ακίνητα νερά. Σίγουρα η λίμνη του Μόρνου δεν έχει σχέση με την Κερκίνη, την Παμβώτιδα, ή ακόμα και την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, αφού αυτές συνυπάρχουν με υδρόβια και πτερωτή πανίδα. Ωστόσο δεν υστερεί σε φυσική ομορφιά, αφού υπάρχουν γωνιές που θα εντυπωσιάσουν όποιον θελήσει να κάνει μια περιμετρική βόλτα. Αφήνοντας πίσω το Λιδορίκι, ο δρόμος κατεβαίνει κοντά στις "κινούμενες" όχθες της λίμνης, που αλλάζουν θέση και ύψος ανάλογα με το βαθμό των βροχοπτώσεων. 

Η ιστορία του νερού:
Όταν η Αθήνα διψάσει, κανένας πολιτικός δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος! Ιδίως αν θέλει να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό δεν ισχύει μονό στα χρόνια μας, μα από καταβολής… της πρωτεύουσας. Η λίμνη του Μαραθώνα, η Υλίκη, ο Μόρνος και πρόσφατα ο Εύηνος έχουν αναλάβει το χρέος να φέρνουν νερό στις βρύσες των Αθηναίων. Με το σκεπτικό αυτό κατασκευάστηκε και η λίμνη του Μόρνου. Τα νερά του ομώνυμου ποταμού φυλακίστηκαν μετά την ανύψωση χωμάτινου φράγματος, ύψους 126 μέτρων και πλημμύρησαν την εύφορη κοιλάδα της Βελάς, δημιουργώντας έτσι ένα τεχνητό ταμιευτήρια με κυριότερο σκοπό την ύδρευση της Αθήνας. Ένα κανάλι μήκους 192 χιλιομέτρων ανέλαβε να μεταφέρει το νερό που γεννιέται από τα χιόνια των βουνών στα διυλιστήρια της μεγαλούπολης. Βέβαια, όπως είχε συμβεί και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, η νεότευκτη λίμνη δεν πλημμύρισε μια "νεκρή" κοιλάδα. Ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της περιοχής, το χωριό Κάλιο, γνωστό στους ντόπιους με το όνομα "Βελούχοβο", κουβαλά τα σημάδια μιας ιστορίας, που γυρνά πίσω στους ελληνιστικούς χρόνους, τότε που η αρχαία Καλλίπολη, χτισμένη στη θέση του παλιού οικισμού, υπήρξε ακμάζουσα αιτωλική πολιτεία. Σήμερα είναι ορατά μόνο τμήματα της αρχαίας ακρόπολης, που δεσπόζουν στην κορφή του απόκρημνου βράχου. Ό,τι κατάφεραν να διασώσουν οι αρχαιολόγοι, εκθέτεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λιδορικίου. Το Λιδορίκι: Το Λιδορίκι είναι αδιαμφισβήτητα το κεφαλοχώρι της περιοχής εδώ και πολλούς αιώνες. Λόγω της φυσικής του θέσης αποτέλεσε ένα πραγματικό ορεινό προπύργιο, αφού εδώ οι σκληροτράχηλοι ορεσίβιοι αντιστάθηκαν στους Βυζαντινούς φοροεισπράκτορες, στους Λατίνους (Φράγκους - Καταλανούς) και φυσικά στους Τούρκους κατακτητές. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας πέρασαν από εδώ όλοι οι θρυλικοί Κλέφτες της Ρούμελης. Μα και κατά τη γερμανοϊταλική κατοχή, πολυποίκιλη ήταν η δράση των αντιστασιακών ομάδων και για το λόγο αυτό το έκαψαν οι Γερμανοί. Η ορεινή πολίχνη βρίσκεται σε ύψος 550 μέτρων, πολύ κοντά στις όχθες της λίμνης. Εδώ ζουν σχεδόν 1.500 άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, την υλοτομία και το μεταπρατικό εμπόριο. Η χάραξη της καινούργιας παραλιακής οδού, που συνδέει την ?μφισσα με τη Ναύπακτο, αλλά και η καθιέρωση διαφορετικού τρόπου ζωής οδήγησαν την ορεινή πολιτεία σε μαρασμό. Η καρδιά της πολίχνης χτυπά στην ευρύχωρη πλατανοσκέπαστη πλατεία, ενώ αξιόλογο είναι και το μικρό Αρχαιολογικό μουσείο, όπου εκθέτονται ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή του Κάλιου. Αξίζει μια επίσκεψη ως το μικρό, μα όμορφο χωριό Καρούτες (8 χλμ. από το Λιδορίκι), που είναι γνωστό από τη μάχη που έδωσαν οι αντάρτες στη διάρκεια της γερμανοϊταλικης κατοχής.

Οι κυριότερες εκδρομές
Ο γύρος της λίμνης: Με αφετηρία το Λιδορίκι, η πιο αξιόλογη γνωστή διαδρομή ξεδιπλώνεται περιμετρικά της λίμνης του Μόρνου και δεν ξεπερνά σε μήκος τα 65 χιλιόμετρα. Ακολουθήστε το δρόμο για Λευκαδίτι. Στα 8 χιλιόμετρα βγαίνετε σε κεντρική διασταύρωση και στρίβετε αριστερά. Η πρώτη σας στάση θα είναι στο Κάλιο, του οποίου διασώζονται μόνο ελάχιστα σπίτια, μιας και το υπόλοιπο χωριό το κάλυψαν τα νερά της τεχνητής λίμνης. Εδώ θα δείτε και τη φημισμένη πηγή Βελούχοβο, έναν από τους κυριότερους τροφοδότες νερού της λίμνης. Συνεχίζετε πάντα σε ασφάλτινο οδόστρωμα, με κατεύθυνση προς το φράγμα. Η θέα στη λίμνη, αλλά και τα χιονισμένα κορφοβούνια των Βαρδουσίων και της Γκιόνας είναι εντυπωσιακά. Με μικρές αποκλίσεις από την αρχική πορεία, αξίζει να σκαρφαλώσετε στις δασωμένες πλαγιές και να επισκεφθείτε διάφορα μικρά χωριά, που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.

Ορεινά χωριά:
Καθώς είναι άφθονες και πανέμορφες οι διαδρομές που διατρέχουν τις πλαγιές των Βαρδουσίων, οδηγώντας στα περισσότερα από τα ορεινά χωριά, δύσκολα να τις αξιολογήσεις και να επιλέξεις την ομορφότερη. Ενδεικτικά να προτείνουμε τη διαδρομή Διακόπι - Δάφνος, που ξεδιπλώνεται μέσα σε πυκνό και ομοιογενές ελατόδασος, προσφέροντας μοναδική θέα στις κορφές των Βαρδουσίων. Μια άλλη εξαιρετική εκδρομή ξεκινά από το φράγμα, περνά από το χωριό Κροκύλειο (13 χλμ. άσφαλτος), συνεχίζει για Πενταγιού -το χωριό της θρυλικής Μαρίας Πενταγιώτισσας (12 χλμ.)- και ολοκληρώνεται στην Αρτοτίνα, το μπαλκόνι των Βαρδουσίων (14 χλμ.). Ο δρόμος, πάντα ασφάλτινος, συνεχίζει για την κοίτη του Φιδάρη ποταμού (Εύηνος) κι από εκεί για τη Γραμμένη Οξιά.

Από τον Αθανάσιο Διάκο στην Παύλιανη:
O Αθανάσιος Διάκος βρίσκεται σε μιά ιδανική τοποθεσία ανάμεσα σε τρία μεγάλα βουνά (Βαρδούσια, Γκιόνα, Οίτη). Οι μεγάλοι ορεινοί όγκοι δεσπόζουν και προσφέρουν πολύ όμορφες εικόνες, ενώ το μαύρο έλατο και τα νερά βρίσκονται σε αφθονία. Για του πεζοπόρους, υπάρχουν πολλές διαδρομές προς τα βουνά, για τους χωματερούς, πολλά χωμάτινα χιλιόμετρα, ενώ για τους καλοπερασάκηδες, υπάρχει το φημισμένο… παϊδάκι και καλό κρασί.Από εδώ ξεκινά μια εκπληκτική διαδρομή μέσα στο ελατόδασος της Οίτης που συναντά τα χωριά Στρώμη και Καλοσκοπή και καταλήγει στην πύλη του Εθνικού Δρυμού της Οίτης,την Παύλιανη.Το χωριό χωρίζεται σε δύο οικισμούς την άνω και την κάτω Παύλιανη. Επισκεφθείτε το "Παρκάκι" μια καταπληκτική τοποθεσία μεταξύ των δύο οικισμών, μια διαδρομή 15΄που δεν πρέπει να χάσετε.Εάν ο καιρός και ο… δρόμος το επιτρέπει μια βόλτα στην τοποθεσία "Καταβόθρες", μέσα στην καρδιά του δρυμού, επιβάλλεται αφού θα δείτε τον αρχαιολογικό χώρο της πυρράς του Ηρακλέους.
Στη Ναύπακτο ή στις Θερμοπύλες: Το Λιδορίκι βρίσκεται πάνω στον ασφάλτινο οδικό άξονα που συνδέει τα παράλια του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου με τον Κορινθιακό, ένας δρόμος ορεινός, με άφθονες στροφές και υψηλής αισθητικής αξίας τοπία. Για την επιστροφή σας λοιπόν, εφ´ όσον βέβαια υπάρχει χρόνος για περισσότερα χιλιόμετρα, μπορείτε, ακολουθώντας το Μόρνο από το φράγμα μέχρι την έξοδό του προς τον Κορινθιακό, να βγείτε στη Ναύπακτο (50 χλμ). Στην αντίθετη άκρη, δηλαδή προς τις πηγές του Μόρνου, εκτείνεται ο δρόμος από Λιδορίκι προς Παύλιανη και Θερμοπύλες (70 χιλιόμετρα). Πορεία καθαρά ορεινή, που συμπιέζεται ανάμεσα στους γίγαντες των Βαρδουσίων και της Γκιόνας σε μια ενδιαφέρουσα διάσχιση, η οποία αναδεικνύει τη μεγαλοπρέπεια του ρουμελιώτικου τοπίου. Off -road αποδράσεις: Χρησιμοποιώντας έναν καλό χάρτη και ένα GPS, τώρα το φθινόπωρο, πριν τα χιόνια κλείσουν τα ορεινά περάσματα, μπορείς από το Λιδορίκι, μόνο μέσω χωμάτινων δρόμων και φυσικά μόνο εφ´ όσον έχεις καλό τετρακίνητο όχημα, να βρεθείς στην ορεινή Ναυπακτία, στην Ευρυτανία, στην ?μφισσα ή στα χωριά του Σπερχειού. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τη χωμάτινη διαδρομή που συνδέει το χωριό Καρούτες με την ?μφισσα, μα και την όμορφη διαδρομή που διατρέχει τις δυτικές πλαγιές των κατάφυτων Βαρδουσίων και ξεκινά από το χωριό Δάφνος, συνεχίζει για Διχώρι και καταλήγει στο χωριό Αρτοτίνα (14 χλμ), απ´ όπου μπορείτε να γυρίσετε στο Λιδορίκι ακολουθώντας τον ασφάλτινο δρόμο. Αν θέλετε να πάτε στην ορεινή Ναυπακτία και στα γνωστά θέρετρα της Ελατούς ή της ?νω Χώρας, θα προτιμήσετε να έρθετε από το Αλποχώρι ή από τους Πενταγιούς. Τop θεωρείται η διάσχιση των Βαρδουσίων, που συνέδεε την Αρτοτίνα με τον Αθανάσιο Διάκο μέσα από τα Αρτοτινά και Μουσουνισιώτικα Λιβάδια.

Πως θα πάω;
Αν έρχεστε από την Πελοπόννησο, θα χρησιμοποιήσετε τη γέφυρα του Ρίου - Αντίρριου. Απ´ τη Θεσ/νίκη, μέσω Θερμοπυλών, να υπολογίζετε ότι θα χρειαστεί να διανύσετε 400 χλμ. για το Γαλαξίδι κι από την Αθήνα, μέσω Αράχοβας ή Διστόμου, 210 χλμ. Από Γαλαξίδι το Λιδορίκι απέχει 37 χιλιόμετρα. Πρατήρια βενζίνης υπάρχουν στο Λιδορίκι.

Που θα μείνω;
Αθανάσιος Διάκος: Παραδοσιακός ξενώνας "ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ" . Στην πλαγιά των Βαρδουσίων με θέα την Γκιόνα και την Οίτη, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και τεχνολογίες,τηλ. 22650-63125,7.
Παύλιανη: Παραδοσιακοί Πέτρινοι Ξενώνες "ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ" & "Ξενώνας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ" λειτουργεί και χώρος για καφέ-γλυκό, ενώ σε μικρή απόσταση ο ιδιοκτήτης διατηρεί και παραδοσιακή ταβέρνα, τηλ. 22310-83111.
Λιδορίκι: Ξενοδοχείο "Καλλίπολις", κτισμένο σε ήσυχη άκρη της πόλης, με εξαιρετική θέα στη λίμνη του Μόρνου και στα Βαρδούσια, τηλ. 22660-22880. Συκιά: Πρόσφατα ανακαινισμένο είναι το "Chalet Ασέληνος", διαθέτει 10 μεγάλα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα, τηλ. 22660-51455, 555.
Δάφνος: "Ξενώνας Δάφνου" τηλ. 22660-51745 και ο ολοκαίνουργιος ξενώνας "Ελατιάς", που διαθέτει 9 ευρύχωρα επιπλωμένα διαμερίσματα, που παρέχουν όλες τις ανέσεις τηλ. 22660-52500.
Πενταγιού: Ο "ξενώνας του Ασημάκη" τηλ. 22660-52340. "Αρχοντικό Ξενοφώντα" τηλέφωνο 22660-52219. Κροκύλειο: Δημοτικός ξενώνας, τηλ. 22660-41500.

Τι θα φάω;
Στο Λιδορίκι θα βρείτε τις καλές παραδοσιακές ταβέρνες "Γιώργηδες" και "το καπηλειό του Βασίλη". Στο Μαλανδρίνο εξαιρετική και φημισμένη για τα ψητά της είναι η ταβέρνα-ψησταριά "Παπαλέξης". Το ξενοδοχείο "Chalet Ασέληνος" διαθέτει και εστιατόριο. Στα γύρω ορεινά χωριά τα σαββατοκύριακα λειτουργούν ψησταριές. Αγορές: Στο Λιδορίκι από τα κρεοπωλεία θα αγοράσετε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι και μοσχάρι ελεύθερης βοσκής. Εξαιρετικό τυρί φέτα θα βρείτε στο κατάστημα του Κουτσούμπα, στην πλατεία. Για ντόπιο μέλι θ´ αναζητήσετε τον παραγωγό Γιάννη Τισότα στο Μαλανδρίνο. 

autotriti-ekdromes.gr

Προορισμός... Παλαιοξάρι

Στο βορειοανατολικό τμήμα του δήμου Ευπαλίου και σε απόσταση 19 χιλιομέτρων, στην πλαγιά της οροσειράς Τρίκορφο, δυτικά της οδού που συνδέει τη Ναύπακτο με το Λιδορίκι της οποίας μεγάλο τμήμα περνάει κατά μήκος του ποταμού Μόρνου, βρίσκεται το Παλαιοξάρι. Η ορεινή Φωκίδα, «πνιγμένη» στο πράσινο, στη σκιά της γλυκιάς Οίτης, της περήφανης Γκιώνας και του «μεγίστου ορους» (των Βαρδουσίων), δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την πολυδιαφημισμένη Ελβετία των Αλπεων.
  περισσότερα

Σημαντικές περιοχές για τα πουλιά της Ελλάδας

Οι Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά (ΣΠΠ), αποτελούν ένα διεθνές δίκτυο περιοχών που είναι ζωτικές για την διατήρηση παγκοσμίως απειλούμενων ειδών, ενδημικών ειδών ή ειδών πουλιών που εξαρτώνται από τους συγκεκριμένους βιοτόπους για την επιβίωσή τους. Οι περιοχές αυτές έχουν αναγνωριστεί με βάση καθαρά επιστημονικά κριτήρια και στην Ελλάδα υπάρχουν 196.
  περισσότερα

Εκδρομή προς τη Βόρεια πλευρά του Λιδωρικίου

Ξεκινώντας με αφετηρία το Λιδορίκι και πηγαίνοντας προς τα βόρεια υπάρχει οδικό δίκτυο που το συνδέει με τη Λαμία μια απόσταση 80 χλμ. Στη διαδρομή αυτή το πρώτο χωριό που συναντούμε είναι το Λευκαδίτι στα 11 χλμ χτισμένο στους πρόποδες της Γκιώνας με θέα τα Βαρδούσια όρη, (εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλες οι διαδρομές που θα αναφέρουμε εκτός από αυτές που αναφέρονται ως δασικοί δρόμοι διαθέτουν ασφαλτοστρωμένο δρόμο).
  περισσότερα

Εκδρομή γύρω από τη λίμνη του Μόρνου

Ξεκινώντας πάλι με αφετηρία το Λιδορίκι πηγαίνοντας τώρα ανατολικά στρίβουμε στα 5 χλμ αριστερά για να οδηγηθούμε στο φράγμα του Μόρνου κάνοντας το μισό κύκλο της λίμνης. Στη διαδρομή συναντούμε διασταυρώσεις που οδηγούν σε δυο χωριά χτισμένα πάνω από τη Λίμνη, το Δωρικό (πρώην Σιβηδεικό) που απέχει 20 χλμ από το Λιδορίκι. Τα τελευταία 5 χλμ. είναι χωματόδρομος και λίγο μετά υπάρχει μια διασταύρωση πρός το χωριό ?βορος, που απέχει 26 χλμ από το Λιδορίκι
  περισσότερα

Ανάβαση στα Βαρδούσια

Ο Κόρακας και τα δύο Σκόρδα σχηματίζουν την κεφαλή του νότιου συγκροτήματος που ο κορμός του απλώνεται νωχελικά προς τη λίμνη του Μόρνου. Η διάσχιση αυτής της κορυφογραμμής αποτελεί την πεμπτουσία του περπατήματος στο βουνό καθώς έχει μια φανταστική θέα στα Βαρδούσια και στη Γκιώνα και ταυτόχρονα παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες που κρατάνε ψηλά το ενδιαφέρον.
  περισσότερα

Γεωγραφικά στοιχεία της Γκιώνας

Από τα κράσπεδα της λεκάνης του Βοιωτικού Κηφισού, όπου ο πολιτισμός του κάμπου και του βουνού συναντιώνται και αλληλοσυμπληρώνονται, θα εισδύσουμε στον κόσμο των εσωτερικών βουνών της Ρούμελης. Ακριβώς στην κεφαλή του Βοιωτικού Κηφισού υψώνεται η Γκιώνα, ένα μεγάλο ορεινό συγκρότημα που εκτείνεται ανάμεσα στον Παρνασσό και την Οίτη
  περισσότερα

 Τρόποι προσπέλασης
 Περιήγηση από ?μφισσα έως το Λιδορίκι από τη βόρεια πλευρά
 ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - Καταφύγια
 ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - Αναβάσεις στην Γκιώνα
 Ορειβατικό Σκί
 Sport climbing στη ΣΥΚΙΑ
 Αμφισσα: Γνωρίστε τις φυσικές ομορφιές της
 Απόδραση στα ορεινά με 4x4: Αγόριανη - Σουβάλα
 Απόδραση στα ορεινά με 4x4: Σπερχειάδα - Γραμμένη Oξιά - Λιδορίκι

:: www.fokidanet.com © 2017 - info@fokidanet.com ::
Powered by www.dukemedia.net